DOĞRU PUSULA KOLEJİ

Pusula'da Eğitim

Bilim ve teknolojinin hızla geliştiği bir yüzyılda yaşamaktayız. Her geçen gün yeni bir bilgiye ulaşılmakta ve yeni buluşlar gerçekleşmektedir. Bilim insanlarının çalışmalarını anlayabilmek ve yeni bilgileri takip edebilmek bilimsel okuryazar olmakla mümkündür. Kurumumuzda alacakları lise eğitimi ile öğrenciler bilimsel süreç becerileri kazanacak, böylece doğayı ve olayları bilimsel bir bakış açısıyla değerlendirebileceklerdir. Öğrencilerimiz araştırma, inceleme, problem çözme, iletişim, fen okur yazarlığı, teknoloji okur yazarlığı, eleştirel ve yaratıcı düşünme, işbirliği yapabilme becerileriyle donanmış olarak yetişerek dünyada akranlarıyla yaşadıkları yüzyılın gereklerine uygun şekilde yetişeceklerdir.

Söz konusu bu 21. yüzyıl becerilerinin yanı sıra bilgiye ulaşma, girişimcilik ve disiplinler arası işbirliği becerilerini de geliştirerek kendi yeteneklerini hayata geçirme şansına sahip olacaklardır. Bu amaçla her bir öğrencimizi titizlikle değerlendirerek onların kişilik özellikleri ve yönelimleriyle öğrenme stillerini saptayarak onların ilgi ve yeteneklerine uygun projeler tasarlamaları ve uygulamaları hedeflenmektedir. Böylece daha önce dünyada çok az uygulaması görünen merak, ilgi, yetenek ile bilimsel projelerin aynı potada birleştirilmesi sağlanarak öğrencilerin öğrenme motivasyonları artırılacaktır. Bu manada Fen Lisemize gereken önemi vermekteyiz ve geleceğin bilimle uğraşan insanlarını yetiştirmeyi hedeflemekteyiz.

Okullarımızın sunduğumuz yüksek kaliteli hizmetimizle topluma değer katacak liseler olmasını hedefliyoruz. Yapılan bilimsel araştırmalara göre proje tabanlı öğrenme, problem çözme, araştırma, inceleme, eleştirel ve yaratıcı düşünme, interdisipliner düşünme, seçme, planlama, yürütme (öz düzenleme), yaparak yaşayarak öğrenme, bilgiye ulaşma, teknolojiyi kullanma, iletişim gibi akademik başarıyı olumlu etkileyen beceriler kazandırmaktadır. Bunun yanı sıra işbirliği yapma, paylaşma, dayanışma, sorumluluk alma ve akran öğrenmesi gibi sosyal beceriler de proje tabanlı öğrenme modeliyle üst düzeyde gelişmektedir.Bu sebeple öğrencilerimizi daha iyi öğrenebilmeleri ve kavrayabilmeleri adına proje yapmaları konusunda teşvik edecek ve yapım aşamasında onları destekleyeceğiz.

Kurumumuzda alacakları proje modelli lise eğitiminde öğrenciler proje yönetimi konusunda yetkin öğretmenlerinin danışmanlığında fen bilimleri alanında proje yapabilecekleri gibi matematik, sosyal bilimler, sanat ve dil alanlarında da interdisipliner projeler yapabilir. Ezberden öte özümseyerek öğrenen, kendini bilgiyle doldurmak yerine bilgiyi kullanan, yalnızca testlerde değil, okullar arası kültür, sanat, spor, bilim gibi her dalla ilgili çalışmalarda başarılı olan, birikimi yüksek, özgür düşünen ve düşündüklerini açıkça ifade edebilen, uluslararası bir vizyona sahip, yerel değerlere bağlı, evrensel değerlere açık, bilimsel çalışmaları uluslararası düzeyde yürütebilecek olan, geleceğin aydınlık liderleri olacak bireyler yetiştirmektir Anadolu ve Fen liselerimizde. Bilim ve teknolojinin baş döndürücü bir hızla değiştiği günümüzde artık okul müfredatları öğrencilere bilgi değil, beceri kazandırmaya yönelik geliştirilmektedir. Kurumumuz lise müfredatında bu olguyu dikkate alarak hareket etmektedir.